Kapitel 17A: Besøg hos Irene

(af Skumfod)

Det var rart, men også underligt for Lotte, at vågne op i sin egen seng og så alene. Det var utroligt, så hurtigt, som hun var blevet vant til, at sove sammen med Kim. Lotte var lidt træt, men det var også blevet sent i går, førend hun var kommet i seng.

Da de var kommet hjem fra skolen, havde hun siddet i køkkenet sammen med sine forældre, og havde talt om alt det, der var foregået. Hendes forældre lagde ikke skjul på hvor overraskende meget, hun havde forandret sig siden hun tog til fest bare en uge før. Samtalen var gået fint indtil Lotte mente, at nu havde hun fortalt om det hele. Det var svært at se, hvem der havde det dårligst, om det var Lotte eller hendes far, men ingen af dem synes om, at Lotte mor spurgte; “hvordan har det så været med sex”. Lottes far kiggede på sin hustru; “det kan godt være, at det har vist sig, at jeg måske har en større forståelse for, at min datter har et sexliv end jeg tidligere havde givet indtryk af, men det her er ikke en samtale jeg har lyst til, at være en del af, og jeg tror heller ikke Lotte ønsker, at jeg skal være en del af den samtale. Lotte sagde ikke noget, men han havde fuldstændigt ret. Det var nu heller ikke fordi hun mente, at dette var en samtale hun havde lyst til at have med sin mor, men det kunne hun da leve med. Det at tale om sex med hendes far ville simpelt hen have været for pinligt. Da hendes far havde trukket sig tilbage, begyndte Lotte og fortælle, og blev overrasket over hvor let, hun havde med at fortælle sin mor om det hele. Det blev helt klart en helt anden type fortælling end den, hun regnede med, at hun skulle tage med Susie og Irene. Lotte fortalte stort set ikke noget om den tekniske del, men i stedet var det en snak om følelser. Lottes mor fik dog en klar fornemmelse af, at det stort set havde været en lang række af succes oplevelser, og hun tænke på hvor heldig Lotte havde været i forhold til hende selv, dengang hun havde haft sin seksuelle debut.

Lottes skoledag havde næsten været, som den var for en uge siden, altså bortset fra at hun nu imellem timerne hang ud sammen med Kim, Dennis og Susie.

Da hun fik fri holdt Irenes far og ventede på hende. Da de ankom havde de først en samtale med overlæge J.P. Nielsen, som præsenterede sig som Jens. Jens gennemgik nogen af de vigtige regler, der var med besøg hos patienter som Irene, så som ikke at medbringe skarpe genstande. Han glemte dog, at nævne, at man ikke havde fysisk kontakt med patienterne, men skulle holde sig på sin side af det opstillede bord. Det var normalt heller ikke noget, som der var behov for at nævne, for de fleste gæster, var tilbageholdende og ofte direkte bange for patienten. Lotte var dog hverken tilbageholdende eller bange, så den hun kom ind på stuen, løb hun hen til Irene, og de to teenagere smed armene om hinanden i glæde over, at de endeligt var sammen igen. Det er svært at vurdere, hvor meget der skyldes medicinen, men det var tydeligt, at dette ikke var den samme Irene, som havde mistet selvkontrollen om mandagen. En anden af de ting, som overlægen havde glemt at sige, og igen fordi det sagde sig selv, det var, at man talte ikke med patienten om de ting, som var foregået, ihvertfald så var det ikke noget, som man talte om under de første mange besøg. Men Lotte tænkte ikke over det, da hun begyndte at tale om den sidste uges begivenheder, og da Irene begyndte at græde på grund af hendes part i historien, så gik Lotte igen rundt om bordet, krammede sin veninde, alt imens hun blidt fortalte, at det var ligegyldigt, og at det ikke betød noget det hun havde gjort. Overlægen var målløs over hvorledes dette besøg foregik. Lotte brød de normer der var for et første besøg, og umiddelbart så havde det kun en positiv virkning. I forevejen havde Irene været en speciel patient, da hun både var klar over hvad hun havde gjort, men samtidigt udviste en kraftig angeren allerede ved indlæggelsen. Olav var knapt så overrasket over hvordan besøget var gået, men der var jo også grænser for, hvor meget hans datters kammerater kunne blive ved med at overraske ham.

Efter hun havde spist aftensmad besluttede Lotte sig for, at besøge Susie. Lotte blev noget chokeret, da hun kom ind på Susies værelse, for Susie var næsten hysterisk af raseri. Susie blev ved med, at sige; “Hun driver mig til vanvid”; og det tog noget tid, førend Lotte fandt ud af, at det var Susies mor, der var tale om. Susies mor var åbenbart stadig bekymret for sin datter, så hun tjekkede op hende mindst hver tiende minut. Men det der havde fået bærret til at flyde over, var da Susie havde spurgt Dennis, om ikke han havde lyst det at kommer over og sove hos hende, for hans svar havde været; “nej, det tror jeg ikke din mor ville synes om”. Lotte grinede, da Susie fortalte om samtalen, hvilket gjorde Susie godt ked af det, da hun helt klar havde forventet en allieret i Lotte. Susie blev endnu mere frustreret, da Lotte spurgte om, hvad hendes mor havde sagt til det hele; “Hvad mener du, jeg har sgu’ da ikke talt med hende”. Lotte gav Susie et kæmpe knus; “for det første, så ved jeg, hvordan du bare lå fra mandag formiddag, og indtil mig og Kim kom på besøg i onsdags aften, så jeg kan faktisk godt forstå, at din mor er bange for at du skal få et tilbagefald”. Susie sagde ikke noget, men Lotte havde fået hendes opmærksomhed; “og nu kan det jo ske, at din mor har sagt et eller andet til Dennis, som han bare har misforstået, og hvis det er det der er galt, så er din mor nok den eneste, der kan løse det her med Dennis”.
Lotte kaldte på Susies mor, som med det samme kom ind på værelset. Lotte startede med, at fortælle Susies mor, at Susie følte, at hun blev overvåget, og om de ikke kunne finde en middelvej, som var til gensidig glæde. Susies mor var ked af, at Susie havde taget det på den måde, for det havde ikke været hendes hensigt, selvom hun da var bekymret for sin datter. Susie lovede, at det var der ingen grund til,og at hun skulle nok sige til, hvis hun havde behov for hjælp. Lotte bragte næste problem på banen, og Susies mor så noget overrasket ud. Hun kiggede på Lotte, og med det øje, som Susie ikke kunne se, der blinkede hun til Lotte; “men hvis det forhindre dem i, at gå i seng sammen, så er det vel meget godt”. “Mor altså, jeg er…” længere nåede Susie ikke, for hun blev klar over, at der var noget galt, for både Lotte og hendes mor var færdige af grin. “Susie min skat”; hendes mor var næsten færdig med at grine; “alt jeg har sagt til ham, er at han skulle passe godt på dig, og det er vel ikke så galt”. “Næ, det er det vel ikke”; Susie var lidt pinlig over, hvad hun havde haft af tanker om, hvad hendes mor kunne have sagt til Dennis. “men bortset fra det”; Susies mor kiggede mere alvorligt på sin datter; “plejer man ikke, at spørge om der må komme nogen og overnatte”. Nu var det Susie der kom med et fnis; “OK mor, men det er faktisk mange år siden det er sket på den måde, jeg plejer bare at spørge dig og far bagefter, og da I aldrig har sagt nej, så har det jo aldrig været et problem”. “ok, det var jeg så ikke klar over, men hvis jeg taler med Dennis, hvordan så med beskyttelse”? Det var tydeligt, at Susies tanker slet ikke havde dækket det område, det havde hun altid troet fyren tog sig af. Susies mor greb Susies mobil, og ringede op til Dennis; “Hej Dennis – det er Susies mor – jeg tror, vi har misforstået hinanden – det med, at du skal passe på hende, det betyder altså ikke, at I ikke må sove sammen og sådan noget – du får Susie”. Susie var kobberrød i hele hovedet, da hun overtog mobilen. Efter samtalen, hentede hendes mor en 200 kroner seddel i sin pung; “og så må i hellere smutte i supermarked efter kondomer, for en sikkerheds skyld”. Hverken Lotte eller Susie havde nogen sinde købt kondomer, og så var det oven i købet en ung mand, der sad ved kassen, da de to piger fuldstændigt røde i hovedet skulle betale.

Læs “Kapitel 18A: Irene kommer hjem” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email