Kapitel 8A: Genbrug

(af Skumfod)

Det tog godt et år, førend Lisbeth spurgte ind til hvordan, jeg havde løst alle mine opgaver, dengang jeg var alene. Firmaet var allerede oppe på 13 ansatte ud over os, men det tog omkring 5 ½ mand, at udføre mine gamle opgaver. Min forklaring var meget simpel; ”Det er et spørgsmål om, at strukturere sine opgaver”.Lisbeth var tydeligvis overrasket over min forklaring; ”så du er så meget bedre end alle os andre til at administrere din tid”. Jeg måtte nu ud i en længere forklaring, om hvorledes jeg faktisk aldrig havde struktureret min tid kun opgaverne. Jeg startede med en analyse af virksomheden og dens computer udstyr. Alt efter behov, så genbrugte jeg, så vidt det var muligt, programmer som jeg allerede havde udviklet til at løse opgaverne. Nogle få gange måtte jeg udvikle nye redskaber eller videreudvikle på de eksisterende programmer, men i de fleste tilfælde, så kunne jeg bruge de redskaber jeg havde. Lisbeth bladrede i sine papirer, som hun havde på bordet foran sig. ”så et forretnings geni som min far, har betalt 3 ½ million kroner for genbrug”. Jeg tog hendes kommentar, som et klart angreb på mine forretningsmetoder, og forsvarede mig selv med en forklaring om, at jeg aldrig havde genbrugt de rapporter, som jeg skrev til virksomhederne. Lisbeth rystede på hovedet; ”Jeg tror, at du misforstår mig, det er jo en genial måde, at gøre arbejdet på”. Jeg måtte nu forklare hende, at lige så smart og nemt det var, så var det også årsagen til, at min hverdag var blevet kedelig. Lisbeth fandt på en struktur, som blandede min genbrugsmetode med ny udvikling. Det tog os et par uger, at oplære vores tekniske personale i den nye måde, at arbejde på, men det viste sig hurtigt, at det var det hele værd.

Efter jeg havde gennemgået en intens medie træning, var det tid til at starte de seminarer, som jeg skulle stå for. Denne gang var det Lisbeth, som stod for genbrugsdelen, selvom der var tale om mit genbrug. Lisbeth havde gennemgået samtlige rapporter jeg havde skrevet til mine kunder, og på baggrund af mine iagttagelser, så blev der skabt 8 udkast til seminarer. Og jeg måtte erkende, at der var tale om 8 rigtige gode udkast.

Jeg var frygtelig nervøs, da vi skulle afholde det første seminar. Lisbeth startede med en velkomst, som lå som et oplæg til resten af seminaret. Derefter havde hun fundet to perfekte indlæg, som begge på hver deres måde, lagde op til min store afslutning.

Jeg havde været noget skeptisk over hele seminar ideen, men det hele blev en kæmpe succes. Der var fuldt hus, og da jeg først var kommet i gang, så var jeg slet ikke til at stoppe. Seminaret gav et lille overskud, god presseomtale, og en del nye kunder. Jeg måtte erkende, at dette virkeligt var det, som jeg havde lyst til at lave. Og så havde jeg slet ikke selv været klar over det.

Læs Kapitel 9A: Seminar udvikling af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email