Kapitel 23A: Søster

(af Skumfod)

Kim og Lotte ankom tidligt til frokosten lørdag hos Alberte og Johnny. Johnny sad allerede i sofagruppen i stuen, så de andre slog sig ned sammen med ham.

“Vi inviterede faktisk os selv, fordi vi har brug for jeres råd”; startede Kim, da de havde sat sig alle sammen; “Selvom vi har brugt kondom, så er Lotte blevet gravid”. Hverken Alberte og Johnny sagde noget, så derfor fortsatte Lotte; “Vi har grundigt fået beskrevet vores muligheder på både godt og ondt, men vi står jo ikke over for et let valg, og derfor vil vi jo gerne høre jeres meninger og råd”.

Alberte smilede, men det virkede mere tilbageholdende end det plejede; “Nu ved jeg jo ikke om tillykke, er det rigtige at sige under disse omstændigheder, men alligevel tillykke”. “Tak”; lød det fra både Kim og Lotte. Alberte fortsatte; “Vi vil naturligvis gerne hjælpe jer, lige så meget som vi kan”; hun skævede til Johnny der nikkede bekræftende; “men når det er sagt, så vil I høre nogle ting, som jeg vil bede jer om aldrig at nævne for andre”. Lotte og Kim nikkede; “ja, selvfølgeligt”.

“Da jeg var 16 blev jeg gravid”; startede Alberte, og det var tydeligt, at dette kom bag på begge teenagerne, men især kom det bag på lillebroren Kim; “ingen ved det, bortset fra Johnny og nu også Jer, og jeg ønsker ikke, at flere ved det”. “og vores forældre ved det ikke engang”? “Nej Kim, de ved det ikke, og de skal heller ikke vide det nu”; hun holdt en kort pause, inden hun fortsatte; “jeg blev gravid til en fest, med en fyr, som jeg dårligt kendte, og da jeg havde rimeligt godt styr på min cyklus, som allerede var rimelig regelmæssig”. “Cyklus”; Kim kiggede spørgende på sin søster. Alberte grinede; “for helvede Kim, har du aldrig haft seksuel undervisning”; Kim så stadig forvirret ud, så Alberte forsatte uden at vente på hans svar; “kort fortalt, så vil det sige, at jeg nogenlunde vidste, hvornår jeg burde få menstruation, eller i dette tilfælde, hvornår jeg burde have haft det”. Kim så ud som om, at han nu forstod hvad hun mente, og derfor fortsatte hun; “så uden nogen vidste noget, så gik jeg til lægen, og bad om en abort”. “og du var ikke i tvivl”; Lotte var målløs. “Nej Lotte, jeg var ikke i tvivl, og jeg har aldrig fortrudt, men jeg følte også, at jeg havde fået min straf, for det var både ydmygende og ubehageligt, og jeg havde det dårligt i flere dage bagefter”. Lotte så lidt bekymret ud nu; “og du har aldrig været bange for om du, når du ønsker det kan blive gravid igen”. Alberte grinede; “nej, jeg kendte til risikoen, men så stor er den heller ikke”; hun holdt en kort pause, inden hun tilføjede; “og nu har det så vist sig, at der ikke var noget at være bange for”. Alberte og Johnny smilede, men det tog alligevel et pænt stykke tid før end det gik op for Lotte og Kim hvad det var de lige havde hørt.

Lykønskningerne faldt hen over hinanden. Alberte grinede; “jo tak, men det her må I også godt holde for jer selv, jeg er kun 10 uger henne, så vi vil helst vente et par uger, før end vi begynder, at fortælle det”. Dette overtog fuldstændigt samtalen, og de var lige ved at glemme det oprindelige emne. Johnny var den, som nu bragte samtalen tilbage til sit oprindelige spor; “men det vi kom fra var jeres gravilitet, og hvis det er, så vil jeg da godt prøve og ringe til min søster Charlotte, ikke at jeg tror hun har været gravid, men jeg mener en af hendes veninder blev ung mor, imens de gik i skole”. De synes begge, at det var en god ide, selvom ingen af dem kendte hende. Kim havde da godt nok mødt Charlotte et par gange, men han havde aldrig talt med hende.

Samtalen tog et par minutter, og Johnny var meget begejstret, for ikke nok med, at hun faktisk havde to veninder i sin omgangskreds, som begge var blevet mor i en ung alder, men de boede begge i rimelig afstand af Alberte og Johnny.

Imens de satte frokost på bordet, modtog Johnny en SMS fra sin søster, som fortalte, at hun ville ankomme med den ene veninde ved to tiden, og at den anden ville komme senere.

Læs “Kapitel 24A: Historien om Christian” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email