Kapitel 15A: Ankomsten

(af Skumfod)

Klokken var tæt på halv ti, da Lottes skoles ottende klasser ankom til lejrskolen. De 20 lærer studerende stod klar til, at tage imod dem, da de ankom til stedet. Mange så overrasket til, da Lotte gav Julianne, Sofie og Peter et kæmpe kram, men de vidste jo heller ikke, hvor godt de havde lært hinanden at kende. Da de havde samlet alt deres baggage, så blev de vist ned til de hytter, som de skulle bo i. Der var tale om tolv personers hytter, som var opdelt i hytter for drenge og for piger. I hytterne var der seks køjesenge, seks dobbelte skabe med hængelåse, 3 runde firemands borde med tilhørende stole, samt et pænt stort baderum med seks brusere og seks håndvaske. Flere af pigerne fra 8A var meget bekymrede, da de ikke mente, at der var plads nok til dem, når de skulle gøre sig i stand.

Da de var færdige med, at placere deres ting i hytten, blev de vist rundt i området. Først kom de ind i den store spisesal, med en masse opsatte langborde med tilhørende stole. I den næste sal var der en scene i den ene ende, og foran scenen var der opsat rækker af stole, til at sidde på. Udenfor var der et kæmpe græsplæne, med blandt andet et par fodboldmål og en kæmpe stor bålplads. Rundt om hele området var der skov, og man kunne se en masse stier gå ind i skoven. De fik at vide, at man godt måtte gå rundt i skoven, men at man skulle holde øje med hvilken vej, som man valgte, så man ikke for vild i skoven. Da de var færdige med deres rundvisning, kunne de se, at en af de andre skoler lige var ankommet til lejrskolen.

“Lotte og hendes følge” var en af de grupper, som valgte at udforske lidt af skoven. Da de kom tilbage lidt i tolv, var der masser af unge mennesker i området.

Klokken tolv blev de kaldt sammen, ved at der blev ringet på den store klokke, som hang imellem dørene til de to sale. Da de kom ind i spise salen, kunne de se, at der var opsat frokost buffet langs med den lange bagvæg. Under frokosten var den meget larm fra de omkring 300 mennesker, der var samlet i salen.

Da de fleste var ved at være færdige med at spise, så tog en af de studerende, som præsenterede sig som Karl, ordet; “Udenfor har vi opsat tre sæt tavler med madhold, afrydningshold, samt grupper til at stå for aften underholdningen”; han holdt en lille pause; “Alle elever skal skrive sig på hver af de tre sæt en gang, men i slipper for afrydningen lige nu”. Der blev en voldsom jubel, så det tog noget tid, før end han kunne afslutte; “Når klokken ringer, så skal vi samles, og næste gang er klokken 14, hvor vi mødes i den anden sal.

“Lotte og hendes følge”, sad tæt ved døren, hvilket havde givet nogle lange gåture op til maden. Det betød til gengæld, at de nu var i blandt de første til, at når hen til tavlerne med madhold. Da de gerne ville ha’ det overstået, så skrev de sig på morgenmaden tirsdag. Det lykkes dem også, at få afrydningen efter morgenmaden tirsdag. Da de helst ikke ville splittes op, så blev de skrevet på underholdningen torsdag aften, da det var det eneste sted, hvor de alle syv kunne skrive sig på.

Læs “Kapitel 16A: Leif” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email