Kapitel 35A: Familie frokoster

(af Skumfod)

Familie frokoster er normalt en hyggestund, som både Kim og Lotte så frem til, men denne weekend var lidt anderledes. Lørdag var Lottes bedsteforældre inviteret til frokost hjemme hos Lotte. Dette ville være første gang, at bedsteforældrene skulle møde Kim, men det var samtidigt også ved denne lejlighed, at Lotte skulle fortælle dem, at hun ventede sig. Søndag skulle frokosten være hjemme hos Kim, og konceptet skulle være det samme, bortset fra at Alberte og Johnny også ville være der.

Lotte og Kim havde talt meget om hvordan og hvornår, de skulle præsentere nyheden, og de var enige om, at de ville vente til efter frokosten, så det ikke ødelagde stemningen, hvis ikke bedsteforældrene blev glade over nyheden.

Den sidste der ankom om lørdagen var Lottes mormor, og som med alle de andre, så præsenterede Lotte sin kæreste Kim. Lottes mormor gav ham et kram, ligesom hun gjorde med alle andre, hvorefter hun holdt ham på skuldrene, imens hun kiggede på Lotte; “og det er så ham der er faderen”. Så på den måde, fandt de alle sammen så ud, at Lotte ventede sig. Lottes mor var meget overrasket; “hvor vidste du det fra”? Lottes mormor grinede; “har du glemt, at jeg kunne se på dig, at du var gravid med Lotte, førend du selv var klar over det”? Det kunne Lottes mor slet ikke huske. Alle bedsteforældre var lykkelige over,at de nu skulle være oldeforældre, selvom de da gerne havde set, at Lotte var blevet lidt ældre før end det skete.

Om søndagen var det Alberte og Johnny, der ankom som de første. Alberte og Lotte nåede lige, at få en kort samtale i haven, førend Kim og Albertes bedsteforældre ville ankomme. Lotte var meget nysgerrig; “Er det så I dag, at I vil fortælle det”? Alberte smilede; “Vi har talt om det, også fordi at Johnnys familie fik det at vide i går”; hun gav Lotte et kram; “men vi er blevet enige om, at det i dag er jeres dag”. Lotte smilede; “det gør da ikke noget, vi vil da gerne dele dagen”. Alberte overvejede Lottes ord; “okay, hvis det passer ind, så kan det da godt være, at vi sige det”.

Da bedsteforældrene ankom, så forgik præsentationen uden overraskelser, og de eneste kommentarer der kom, var hvor sød Lotte så ud, og Lotte blev mere og mere rød i kinderne, for hver gang det blev nævnt.

Da de havde sat sig til bords, og sildene var ved at gå bordet rundt, slog Kim og Albertes far på sit glas, og rejste sig op; “Vi er i dag utroligt glade for, at I kunne komme”; han smilede med hele ansigtet, imens kiggede rundt på sine forældre og svigerforældre; “vi er jo glade for, at I endeligt får muligheden for, at møde det nyeste familiemedlem Lotte, men også fordi vi kan fortælle, at I skal være oldeforældre”. Kim og Albertes bedsteforældre kiggede nu alle sammen på Alberte. Kim og Albertes far grinede; “ja det kunne jo godt have været Alberte, som var gravid, men det er altså Lotte, som venter sig”. Lykønskningerne kom fra alle sider, både til Kim, Lotte og Kim’s forældre. “Men far”; lykønskningerne var ved at dø ud, da Kim og Albertes far skulle til, at sætte sig ned, og Alberte fangede hans opmærksomhed; “det er nu kun den halv sandhed”. Kim og Albertes far så meget forvirret ud; “hvad mener du”? Alberte smilede til sin far; “tja nu vi er ved fisken, så vil jeg vel sige, at jeg også er med rogn”. Kim og Albertes far så nu endnu mere forvirret ud; “hvad er det du siger”? Alberte begyndte at grine; “at du ikke bare skal være farfar, men at du også skal være morfar”. Nu kom lykønskningerne fra alle sider til Alberte og Johnny, som nu kunne nyde opmærksomheden. Da der endeligt var blevet ro ved bordet, kiggede Johnny alvorligt på Alberte; “jeg troede, at vi skulle lade dette være Kim og Lottes dag”. Alberte trak på skuldrene og smilede til ham; “Lotte synes, at vi skulle sige det i dag”. Kim grinede; “ja og tak for det, for det er altså ikke en nem hemmelighed, at gemme på. Kim og Albertes forældre kiggede på Kim og Lotte, og sagde næsten i kor; “vidste I det her”. Kim grinede stadigt; “ja vi beklager, men vi har vidst det i en uge”.

Læs “Kapitel 36A: Den første skanning” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email