Kapitel 3A: Beskeden

(af Skumfod)

Lotte sneg sig ud på badeværelses, så hun kunne fjerne alle spor af gråd inden hun gik i køkkenet. Lotte var ikke typen, der normalt brugte ret meget tid på, at gøre sig i stand, men i dag tog det lang tid inden hun var tilfreds.

“Var det en god fest”; spurgte hendes far, i det hun kom ud i køkkenet. Lotte valgte at svare med et træk på skulderne, for hun var bange for, at et hvert forsøg på et verbal svar ville ende i gråd.

Hendes forældre var åbenbart tilfredse med svaret, for hendes mors spørsmål var allerede i en helt anden kategori; “vi tager ned til mormor om lidt, vil du med”? Lotte overvejede det nøje, for på den ene side, så var hun altid glad for et besøg hos nogen af hendes bedsteforældre, som hun elskede rigtigt højt, men hun var bare ikke sikker på, at hun kunne opretholde facaden så længe. “Nej ikke i dag, jeg har lidt lektier, som jeg er nød til, at se på”. Hendes forældre kiggede lidt undrende på hende, for de vidste, at hun normalt var langt foran i lektier, men de spurgte ikke ind til det.

Da Lotte havde spist et par skiver brød, gik hun tilbage til sit værelse og loggede ind på facebook igen. Der var kommet en del nye indlæg, men de fleste var nogenlunde identiske med dem, som hun allerede havde læst. Det indlæg som ramte hårdest var fra Irene. Irene var hendes bedste veninde og klassekammerat, og hun havde ikke været med til skolefesten pga. en familiefest. Irene’s indlæg var kort og klart; “Jeg havde ikke ventet du var sådan en so”.

Lotte følte det, som om en kniv var stukket ind i hendes hjerte. Dette var hendes bedste veninde, og det var hende, hun ville have ringet til senere, men det var nok ikke længere en god ide.

Da hun var færdig med at læse gik hun tilbage til begyndelsen, hvor der var kommet 2 nye indlæg.

Indlægget fra Kim fangede med det samme hendes opmærksomhed. “TV2 – Alt hvad hun ville var at danse”; stod der på skærmen. Var dette en besked til hende eller til alle andre? Hvis det var ment som en undskyldning eller en forklaring, så var det både for kort og for overfladisk, men når der nu var tale om en sportsidiot, så var dette muligvis hvad man skulle. Måske var indholdet i sangen mere beskrivende. Lotte kendte ikke sangen, men efter et opslag på internettet kunne hun konstatere, at det der havde betydning i dette tilfælde var titlen og intet andet.

Hendes forældre råbte, at nu tog de afsted, og Lotte svarede med et kort; “hils”.

Lotte lukkede facebook ned igen, og smed sig på sengen. Efter hun havde tænkt det hele igennem, så var hun rimeligt sikker på, at det var en besked til hende, men hvad betød den. Lotte opdagede at tårene igen rendte, men hun var ikke klar over hvor længe, hun havde grædt denne gang.

Læs “Kapitel 4A: Søsters mening” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email