Kapitel 7A: Facebook

(af Skumfod)

Efter de i lang tid bare havde ligget på gulvet, og bare havde holdt om hinanden, alt imens det ene kys tog det andet, var det denne gang Lotte, som brød tavsheden; “Måske burde vi se på, hvad der sker på facebook”. Kim kiggede overraskede på hende, han havde helt glem alt det, som var forgået derinde”.

De satte sig op ved computeren , og Lotte loggede ind på Facebook igen. Hun kiggede på Kim og spurgte forsigtigt; “er det – er vi – en hemmelighed”? Kim så smilende på hende; “det er op til dig – Jeg har lyst til at råbe det ud til hele verden”. Lotte grinede; “så tager vi hele verden”, og på facebook ændrede hun sin status fra “single” til “I et forhold med Kim Jahnsen”. Nærmest for sig selv, sagde hun; “Lotte Jahnsen, Lotte Jahnsen, Lotte Jahnsen”. Kim grinede; “okay det var måske lidt for hurtigt på den første dag, skal vi ikke snakke om ægteskab efter vi er fyldt 16”. Lotte kiggede på ham; “det skulle jo lige afprøves, hvis nu det havde lydt helt forkert, så kunne vi jo lige så godt ha’ slået op med det samme”. Kim kyssede hende; “Nu kunne jeg jo også tage dit efternavn, Kim går jo med hvad som helst”. Lotte kiggede seriøst på ham: “Kim Petersen – Nej det er for kedeligt, det bliver Jahnsen”; slog hun fast samtidigt med at hun vendte tilbage til skærmen.

Hun kørte roligt ned over alle de kommentarer, som var kommet på Kim’s indlæg. Alle indlæggene var fra piger på skolen. De fleste svinende Kim’s handlinger til, men der var også en del, som helt klart troede mere på deres forstilling af, hvad der var foregået, end hvad Kim havde fortalt i sit indlæg. Kim spurgte; “må jeg”. Lotte skubbede tastatur og mus over til ham, og han loggede hende ud af facebook, og loggede sig selv ind.

Det første han gjorde var at ændre sin egen status, hvorefter han foldede sit indlæg ud igen, hvor Lottes status ændring allerede havde medført flere nye kommentarer. Så startede Kim en ny kommentar; “Til alle jer, som sviner min handling i går under festen til: Ja, jeg var et svin, og jeg har kraftigt fortrudt min opførsel. Jeg tror Lotte har tilgivet mig, så kan i ikke også gøre det, så vi kan komme videre.” Lotte kyssede ham på kinden, og hviskede “ja, jeg har tilgivet dig”. Kim lavede linie skift, og fortsatte; “Lotte har lige kysset mig, og sagt, at hun har tilgivet mig”; hvilket han afsluttede med en glad smiley, og trykkede på send. I en ny kommentar skrev han; “Til alle jeg, som ikke tror på det, som jeg har skrevet i mit indlæg: Hvorfor skulle jeg lyve omkring det. Dette er sandheden, så bliv voksne og accepter det.”; og igen trykkede han send, inden Lotte kunne nå, at fortælle ham, at han nok skulle skrive det mere blødt. På ny startede han en kommentar; “Til alle jeg der har kommenteret Lottes (og min) nye status: 1.) Nej, det har jeg ikke fortjent. 2.) Jeg er faktisk så lykkelig, at jeg er ligeglad. 3.) Nu er det så op til mig, at vise Lotte, at hun ikke har begået en fejl, og at jeg er den rigtige for hende.”; hvorefter han trykkede send for tredie gang. Kim drejede sig på stolen, førte sine arme rundt om hende, og de kyssede igen hinanden.

Kim sad og kørte sin højre hånd hen over Lottes venstre kind, og igennem hendes hår; da han pludseligt sagde; “Alberte, det er min søster, spurgte for resten, om ikke vi kom til frokost i morgen”. “men jeg kender jo ikke din søster” svarede Lotte genert; “og indtil du sagde, at du ville ringe til hende, der anede jeg ikke, at du havde en søster”. Kim smilede; “Der er 7 år imellem os, så derfor vidste du det nok ikke, men hun er en god søster, og hun vil virkeligt gerne møde den pige, som kunne slå klørene i hendes lillebror, for at bruge hende ord”. Kim kunne se, at Lotte tøvede og tilføjede; “jeg tror ikke der kommer andre, så det burde bare være Alberte, hendes fyr Johnny, og så os”; han sendte hende et rigtigt bedende hundehvalpe blik. Lotte grinede og skubbede ham lidt væk imens hun sagde; “okay, du får din vilje”.

På skærmen var der kommet flere nye kommentarer, som de læste igennem. De fleste var positive tilkendegivelser på de kommentarer, som Kim havde skrevet, men der var 2, som skilte sig kraftigt ud fra de andre. Den første fra fra Dennis. Dennis var klassens klovn, men også en af Kim’s gode venner igennem flere år. Dennis havde skrevet en kommentar, som var typisk for hans måde, at takle ting på, som han synes var blevet for personlige; “Nå nå, børnlille, nu husker i vel at bruge gummi”. Kim startede en kommentar; “Til Dennis: Ja, selvfølgeligt gør vi det, men det er svært, at få kondomet til at sidde fast på tungen. Dennis, hvis du ikke har noget fornuft at sige, så ti stille.”; igen lavede han en smiley, kiggede på Lotte, som med et nik gav sin accept, hvorefter han trykkede på send.

Den anden kommentar, var den som gjorde ondt på Lotte. Det var Irene, som havde skrevet den, og den var kun bestående af et ord; “Luder”. Kim kiggede Lotte dybt i øjnene; “må jeg svare hende”? Lotte tænkte over det, for hun ville helst selv tage sig af Irene, men hun vidste ikke hvordan. Hun nikkede, og tilføjede; “men vær ikke hård ved hende, jeg tror ikke hun tænker over hvad hun skriver”. Kim tænkte på, at det synes han kun gjorde det værre, men han sagde det ikke. Igen startede han en kommentar: “Til Irene: Nej det er jeg ikke. Jeg har ikke krævet nogen penge af Lotte, og har heller ikke nogen planer om det, så jeg er derfor ikke en luder”; Kim lavede et linie skift og fortsatte; “Jeg har kendt dig og Lotte i mange år, og har set hvor gode veninder I to er. Lige nu kan jeg set hvor ondt dine ord gør på Lotte. Det er synd, og det kan ingen af jer være tjent med. Lotte har derimod brug for dig og din støtte, så tal med hende i stedet.” Igen lavede han et linie skift og fortsatte; “Hvis det er din holdning til mig, som dine ord afspejler, så må vi finde en løsning på dette, og om det så skal være en plan over, hvornår vi er sammen med Lotte, så vi ser mindst muligt til hinanden, så gør vi det, men lad være med, at lade det gå ud over Lotte, for hun er ofret i hele det her, og hun har brug for dig”. Lotte læste det igennem flere gange; “Er jeg så nem, at læse”. Kim rystede let på hovedet; “Jeg tror bare, jeg ser ting på en anden måde i dag, end jeg har gjort før”. Lotte tog fat i musen, og klikkede på send, hvorefter hun knugede ham ind til sig.

Læs “Kapitel 8A: Lørdag aften” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email