Kapitel 22A: De første råd

(af Skumfod)

Skoledagen gik fint. Selvom både Kim og Lotte indimellem havde svært ved at holde nyheden for dem selv, så lykkes det alligevel. Det der var sværrest, var da Irene fortalte, at hun først var hjemme sent søndag eftermiddag, fordi de skulle til familie fest i Thisted. Dennis skulle til gengæld sove hos Susie fra fredag til lørdag, så de aftalte, at Lotte og Kim skulle komme over til Susie ved syv tiden.

Den næste forskydning af deres planer kom, da Kim fik en besked fra hans søster Alberte, at de ikke var hjemme søndag, men at de i stedet var velkomne til frokost lørdag.

Lotte og Kim havde spist aftensmad hjemme hos dem selv, men Kim havde hentet Lotte efterfølgende, så de kunne ankomme sammen hos Susie. Susies far var den der lukkede dem ind. Susies far havde stadig ikke helt vænnet sig til alle de nye ting. som var sket, imens han havde været væk, hvilket han ofte kompencerede for ved hjælp af dårlige vittige bemærkninger. Det var en at de bemærkninger, som han nu valgte at komme med; “nu ikke noget med gruppe sex, nu hvor vi er hjemme”. Siden han var kommet hjem, så var han kommet med mange af den type ‘dumme’ bemærkninger, og nu var Lotte ved at være træt af dem. Det var derfor et øjebliks beslutning, da hun valgte at besvare bemærkningen; “hmmm gruppesex, det har vi ellers ikke prøvet i nu”. Kim var helt uforberedt, men da han så, hvor hvid i hovedet Susies far blev, der gik det op for ham, hvad Lotte havde gang i. Han var desværre også klar over, at han ville begynde at grine, hvis han forsøgte at tale, så han valgte bare, at smile til Lotte. Lotte kunne dog heller ikke holde masken, så grinende valgte hun at fortsætte; “bare rolig, det var min spøg, jeg har ingen planer om, at dele ham med nogen som helst”; med en håndbevægelse pegede hun på Kim. Susies far kom med et forsigtigt smil, for han var ikke vant til, at der på den måde, var nogen af de unge mennesker, som svarede igen på nogen af hans bemærkninger. Ud fra hans ansigts udtryk, så var Lotte ret sikker på, at han nok ikke ville komme med den slags bemærkninger det næste lange stykke tid.

Dennis havde haft en buket blomster med til Susie, så hun var godt op og kører, og Lotte synes egentligt, at det var lidt synd, at stjæle rampelyset fra Dennis, men nu var hendes graviditet jo formålet med besøget. “Vi er her faktisk, fordi vi har brug for jeres råd”; Lotte holdt en kort pause, imens hun sikrede sig, at hun havde fået sine venners opmærksomhed; “jeg er gravid”. Susie og Dennis var stumme af overraskelse.

Da der var gået et minuts tid, tog Kim ordet; “Hvad søren, det var altså bare det der skulle til, og så fik man lukket munden på jer”. Susie stirede stadigt på Lotte; “jamen, hvordan”? Lotte grinede; “ja den del den troede jeg jo, at I havde fundet ud af på nuværende tidspunkt, så tit som Dennis sover her”. Åh for helvede dit fjols”; Susie begyndte også at grine; “jeg mente bare, at jeg troede, at I brugte beskyttelse”. “ja tak, det kom også bag på os”; Lotte trak vejet et par gange inden hun fortsatte; “men i vores tilfælde, så var det altså spild af gummi, for så sikkert var det heller ikke”. “Men hvad med p-piller”; kom det fra Dennis. Lotte trak på skuldrene; “næ, de er heller ikke nogen garanti, men sammen havde de nok formindsket risikoen”; Lotte kunne se på Dennis, at han blev lettet over den oplysning; “men i vores tilfælde, så var det ligegyldigt, for jeg kom aldrig til lægen på grund af de ting der skete, og nu er det altså for sent”. Susie var nu kommet sig over det værste chok; “men hvad gør I så”? “Det ved vi ikke”; Kim kiggede smilene på både Susie og Dennis; “og det er jo derfor, at vi har brug for jeres råd”.

Kim fortalte om de muligheder, som de havde fået oplyst, og det var et sjældent øjeblik, at Dennis var stille så længe uden for skole timerne. Da Kim var færdig med at fortælle, så var det dog Dennis, som først sagde noget; “det er jo ikke nemt, når det ikke drejer sig om en selv”. Lotte grinede; “Dennis min ven, det er sgu’ heller ikke nemt, når det er en selv”. Dennis smilede; “nej selvfølgeligt ikke, men det er alligevel noget andet”; han holdt en kort pause inden han fortsatte; “men jeg kan ikke forestille mig, at skulle være far i så ung en alder, så hvis det var Susie, der spurgte mig i samme situation, så tror jeg, at mit råd ville være, at barnet blev fjernet”. Susie nikkede; “jeg kan heller ikke forstille mig selv som mor allerede, så jeg tror også, at jeg ville vælge en abort”. Lotte smilede; “Tak venner, vi er glade for jeres ærlighed”. Susie tog fat i Lottes hænder; “men jeg er ikke færdig, for jeg er ikke dig, og selvom jeg elsker Dennis meget højt, så må jeg erkende, at dig og Kim er mere modne end vi er”; hun trak vejret dybt, og en tåre dannede sig i hendes højre øje; “endda så meget, at jeg tit undre mig over hvorfor I er sammen med os”. Kim rejste sig, og gik hen imellem Susie og Dennis, hvor han knælede, så han kom ned i deres højde, og han lagde armene om dem begge to; “det er da fordi I er vores venner, og fordi vi holder af jer”. Lotte sad og kiggede på dem, hun havde en fornemmelse af, at Susie havde talt for dem begge to, for de havde begge tåre, der trillede ned af deres kinder.

Læs “Kapitel 23A: Søster” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email