Kapitel 7A: Under protest

(af Skumfod)

“Det kan der ikke være tale om”.

Irene havde ikke forventet, at der ville blive nogen problemer med, at hun havde skifte mening om at tage med over til Lotte efter aftensmaden. Derfor havde hun også rystet på hovedet af Lotte, da hun insisterede på at følge med hende hjem, som opbakning. Og umiddelbart forstod hun ikke grunden, da det jo var hende oprindelige beslutning om at blive hjemme til aften. Men hvor hendes stedfar havde været enig om, at det var bedst at hun blev hjemme, så var det tydeligt, at han ikke havde nogen forståelse for hendes holdnings ændring.

“Du har jo lige skiftet medicin, og selvom det er gået godt i skolen i dag, så kan det jo sagtens ændre sig”; han holdt kærligt om hans datters hoved med begge hænder; “det kan du da godt forstå min skat”.

Irene anedede ikke, hvad hun skulle sige, så hendes stedfar fortsatte, men denne gang henvendte han sig til Lotte.

“Og du burde da af alle kunne forstå, hvorfor Irene ikke kan tage nogen steder i dag”.

Lotte trak på skuldrene og smillede; “I går var jeg enig, men omstændighederne har ændret sig, så derfor mener jeg, at det er en fantastisk ide”.

Olav, Irenes stedfar kiggede på de to teenagere; “jamen skal vi så ikke sætte os ind i stuen, så jeg kan hører lidt om de nye omstændigheder”.

Olav drejede rundt med det samme, og gik ind i stuen, og derfor så han ikke hvor rød i hovedet, af hans steddatter var blevet. Irene følte ikke, at hun havde lyst til at tage denne snak med sin stedfar, men hvis hun ville over til Lotte i aften, så var der ingen vej uden om.

Da de havde sat sig, startede Lotte med at fortælle om dagens begivenheder.

Olav havde skiftet ansigts udtryk flere gange igennem Lottes beretning, men da hun var færdig, sad han bare og smillede.

“Så det er en fyr, som har fordrejet min datters hoved”; Irene sad helt stille, og kobber rød i hele hovedet over hendes fars ord.

Han kiggede på Lotte med et mere anstrengt smil; “men du ringer, hvis der bliver nogen problemer”. Inden Lotte nåede at bekræfte hans anmodning, så kastede hans steddatter sig over ham i en stor omfavnelse.

Læs “Kapitel 8A: Hyggeaften” af Skumfod

© Skumfod

Print Friendly, PDF & Email