Jeg har svært ved ikke, at tage en opfordring op, når jeg får en. Dette var også problemet, da Line skrev, at jeg burde skrive en julekalender.
Det svære ved denne opfordring ligger i tiden. Det tager tid at få ideen der kan holde. Det tager tid at opbygge, en tidslinje for historien, da den jo helst skulle slutte på en bestemt dato. Og værst af alt, den tager tid at skrive, for her duer det ikke, at der er nogle dage, hvor der ikke kommer noget nyt kapitel.
Jule kalendere er noget med traditioner, og der er nok at tage af. Lad mig give et eksempel: Jeg er vokset op med DR og svensk TV, hvor en Julekalender startede den 1. december og sluttede den 24. december. I år er det 25 år siden, at DR’s monopol på TV i Danmark sluttede. I 1990 betød det afslutningen på DR’s julekalender monopol, og samtidigt 2 brud på de traditioner, som vi kendte. For det første, så valgte TV2 at komme med 2 julekalendere på samme tid. ”Jul i den gamle trædemølle” om Flemming og Berit var den første danske voksen julekalender på TV. Det var også julekalenderen, som brød reglen om 24 afsnit, da det første afsnit blev sendt den 30. november 1990, så jule kalenderen kom op på 25 afsnit.
Lige så meget, som jeg godt kan lide traditioner, så holder jeg også af, at bryde dem, når bare det sker på den rigtige måde. Alligevel, så skyldes det hverken et ønske om, at bryde traditioner, eller at det skal være en hyldest til TV2 på deres jubilæum, at jeg lancerer en jule kalender på 26 afsnit. Historien starter den 29. november, udelukkende fordi det var en vigtig for den historie, som jeg vil fortælle.
Dette betyder, at det første afsnit gik i luften den 29. november 2013 kl. 21.00, og fra den 30. november og til og med den 24. december, der vil der komme et nyt kapitel kl. 05.00.
En del af historien omhandler nogle børn i den sydlige del af Næstved by. Jeg er selv opvokset i den del af byen, men kender ikke ret mange børn derude i dag. Ethvert sammenfald af navne med den virkelige verden er derfor fuldstændig tilfældig.